Transfernieuws

Update: 'Borges doorstaat medische keuring, morgen presentatie bij Ajax'

Update: 'Borges doorstaat medische keuring, morgen presentatie bij Ajax'

01-08-2023 23:42 Laatste update: 23:46
4

Ajax gaat zich naar verluidt versterken met Carlos Borges. Volgens Fabrizio Romano tast Ajax diep in de buidel en houdt Manchester City een terugkoopclausule. De Telegraaf meldde dat het 19-jarige talent eerder ook al werd aangeboden bij Feyenoord, maar de Rotterdammers hapten toen niet toe.

City vroeg voor Borges een transfersom van maar liefst achttien miljoen euro aan West Ham United, maar de ploeg uit Londen lijkt nu achter het net te vissen. Ook werd de aanvaller aangeboden bij Feyenoord. Gezien zijn beperkte ervaring op het hoogste niveau vond de kampioen van Nederland de vraagprijs te hoog. Ajax lijkt Borges nu voor een bedrag van ongeveer 19 miljoen euro over te nemen. De ploeg uit Manchester houdt wel een terugkoopclausule.

De Portugese jeugdinternational wordt gezien als een groot talent. Bij Manchester City maakte hij indruk in het tweede elftal met 21 goals en 9 assists vorig seizoen. De aanvaller lijkt een contract te gaan tekenen voor vier of vijf seizoenen in Amsterdam.

Update: Borges heeft naar verluidt de medische keuring doorstaan in Amsterdam. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdagavond. Volgens de krant zal 'als alles volgens plan verloopt' het talent woensdag gepresenteerd worden in de Johan Cruijff Arena.