Nieuws

Van Geel genoemd als algemeen directeur bij Ajax: 'Zijn naam zong rond'

Van Geel genoemd als algemeen directeur bij Ajax: 'Zijn naam zong rond'

31-07-2023 21:28

De naam van Martin van Geel 'zong rond' bij Ajax. Dat meldt Chef-voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf in de podcast van de krant. Of dit nu nog steeds het geval is, is onbekend.

Sinds het vertrek van Edwin van der Sar staat er bij Ajax een vacature open voor de positie van algemeen directeur. In de wandelgangen klinken de geluiden dat Maurits Hendriks die positie wel eens zou kunnen gaan bekleden, maar volgens Driessen zong de naam van Van Geel ook rond in de Johan Cruijff Arena.

"Het zal toch niet dat Van Geel de nieuwe directeur van Ajax wordt? Hij heeft al een keer bij Ajax gezeten en is toen niet zo fijn weggegaan. Hij heeft bij Feyenoord gezeten en werkt nu bij Willem II. Hij laat niet overal een geweldig cv achter", klinkt het.

Als het aan de journalist ligt, dan wordt niet Van Geel maar een ander naar voren geschoven. "Ajax moet Michael Kinsbergen bellen met de vraag of hij daar tijdelijk wil gaan zitten. Hij moet de boel dan weer gaan opstarten, want dat is nodig", klinkt het.

Mocht Van Geel weer als algemeen directeur bij Ajax belanden, dan begint hij aan zijn tweede periode bij Ajax. Eerder stond de bestuurder tussen 2005 en 2008 aan het roer in Amsterdam. Momenteel bekleedt hij de functie bij Willem II en in het verleden was hij actief bij Feyenoord.