Breaking news

Van Dijk komend seizoen eerste aanvoerder van Liverpool: 'Your new Reds Captain'

Van Dijk komend seizoen eerste aanvoerder van Liverpool: 'Your new Reds Captain'

31-07-2023 19:12 Laatste update: 20:48

Virgil van Dijk is komend seizoen officieel de eerste aanvoerder van Liverpool, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. Dat betekent dat de verdediger nu zowel bij het Nederlands elftal als in Engeland de captain is.

Dat Van Dijk de band van Liverpool gaat dragen is niet nieuw, maar wel dat hij is benoemd tot eerste aanvoerder. De afgelopen seizoenen stond de Nederlander derde in de pikorde achter Jordan Henderson en James Milner, die respectievelijk naar Al Ettifaq en Brighton & Hove Albion zijn vertrokken.

Ook het nieuws dat Van Dijk nu de eerste aanvoerder zou worden werd eerder al op social media benoemd. Aanwinst Dominik Szoboszlai reageerde onder een post van de centrale verdediger met een emoji die erop wees dat hij de nieuwe captain van Liverpool is.

Komende woensdag zal de oplettende kijker Van Dijk dus weer als aanvoerder van Liverpool gaan spotten. The Reds nemen het in een oefenwedstrijd op tegen Bayern München.

In de laatste aflevering van TITELSTRIJD de podcast van VoetbalNieuws.nl ging het al even over het aanstaande aanvoerdersschap van Van Dijk. De aflevering valt hieronder te beluisteren of op het officiële YouTube-kanaal.