'Bonucci stond open voor Ajax, ook top-vijf-speler uit MLS aangeboden in Arena'

Leandro Bonucci van Juventus zou door een zaakwaarnemer zijn aangeboden bij Ajax
31 juli 2023 om 16:32
Laatste update: 31 juli 2023 om 16:39

Juventus-verdediger Leonardo Bonucci zou onlangs open hebben gestaan voor een transfer naar Ajax. Dat vertelt Valentijn Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De 36-jarige Italiaan staat sinds jaar en dag al onder contract bij De Oude Dame, maar lijkt daar te mogen vertrekken.

Driessen legt uit dat hij pas contact heeft gehad met een Nederlandse zaakwaarnemer, die Bonucci heeft gevraagd of hij het zou zien zitten om naar Amsterdam te komen. "Bonucci zei dat hij dolgraag wilde blijven voetballen. Hij zal nu een transfer maken in Italië, want hij gaat natuurlijk weg bij Juventus."

Ook de naam van Álvaro Barreal, een 22-jarige buitenspeler van FC Cincinatti, passeert de revue. Net als Bonucci zou hij tevens door een spelersmakelaar zijn aangeboden bij Ajax. "Die hoort bij de beste vijf spelers van de MLS, een soort Ziyech", aldus Driessen. "Speelt zowel van links als van rechts, maar die scoort veel meer dan Ziyech. Maar ook via Nederlandse makelaars hoor je er niks meer van."

Ajax haalde met Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic tot dusver slechts twee nieuwe spelers in huis. Daartegenover staat het vertrek van basisspelers Dusan Tadic, Jurriën Timber en Calvin Bassey. Trainer Maurice Steijn vertelde onlangs dat Ajax alleen voor de 'nummers één op de lijst' wil gaan en dat het daarvoor geduld moet hebben, gezien de beperkte aanwezige financiële middelen.