Opinie

'Klaassen-vertrek kan opties bieden: 'Sijpelt door dat hij alleen naar Ajax wil''

'Klaassen-vertrek kan opties bieden: 'Sijpelt door dat hij alleen naar Ajax wil''

31-07-2023 15:41

Een eventuele switch op het Ajax-middenveld tussen Davy Klaassen en Donny van de Beek zou volgens Dennie van Laar, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, een prima deal zijn voor Ajax. Er gaan de laatste tijd immers geruchten in de rondte dat Klaassen zijn zinnen zou hebben gezet op een vertrek en Van de Beek maar wat graag wil terugkeren in Amsterdam.

"Ze hebben het er daar over dat hij misschien wel bezig zou zijn met het ontbinden van zijn contract", zo vertelt Van Laar, die rondom Klaassen de vergelijking trekt met de naar Fenerbahçe vertrokken Dusan Tadic. "Die geruchten gaan inderdaad best een tijd al", vult Ruben Winkels hem aan in de #DoneDeal-podcast. "Bij Tadic was dat ook zo en opeens gebeurde het."

Van de Beek zou vervolgens zomaar eens de vervanger van Klaassen kunnen worden, aldus Van Laar, die wat geruchten erbij haalt. "Vanuit Engeland sijpelt door dat hij het liefst maar naar één club gaat en dat zou dan Ajax zijn. Met alle respect, Klaassen is natuurlijk super waardevol geweest en dat zou hij ook dit seizoen ook zeker wel weer zijn. Maar als je daar Donny voor terug kunt krijgen die een appeltje te schillen heeft, weer fit begint te raken en uit is op revanche… Dan denk ik dat Mislintat een hele goede deal zal maken."

Ajax heeft tot dusver nog maar weinig zaken gedaan op de transfermarkt. De Amsterdammers haalden met Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen slechts twee spelers terug voor de vertrokken Dusan Tadic, Jurriën Timber en Calvin Bassey. Trainer Maurice Steijn vertelde onlangs dat de club alleen voor haar ‘nummers één op de lijst’ gaat en door een gebrek aan grote financiële middelen geduld moet hebben.