Transfernieuws

'Japanner tekent voor vijf jaar bij Feyenoord, Ivanusec laat nog op zich wachten'

'Japanner tekent voor vijf jaar bij Feyenoord, Ivanusec laat nog op zich wachten'

31-07-2023 08:26 Laatste update: 11:27

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft zijn zinnen gezet op de komst van Ayase Ueda en Luka Ivanusec. Volgens De Telegraaf gaat de Japanse spits voor vijf jaar tekenen in Rotterdam. De Kroatische aanvallende middenvelder laat nog op zich wachten.

"Ik hoop dat het lukt, maar als we iets meer geduld moeten hebben, moet dat maar. Kwaliteit komt op de eerste plaats", aldus de Feyenoord-coach in De Telegraaf. Hij geeft aan dat technisch directeur Dennis te Kloese er alles aan doet om beide transfers zo snel mogelijk af te ronden.

Ueda lijkt het dichtst bij een overgang naar De Kuip. De Japanner zou een mondeling akkoord hebben over een vijfjarig contract. Ook de clubs zijn er volgens Slot uit. Voor een bedrag rond de 8 miljoen euro zou Ueda de overstap van Cercle Brugge naar Rotterdam maken. 

Voor Ivanusec zou Feyenoord mogelijk wat langer geduld moeten hebben. Dinamo Zagreb wil de 24-jarige Kroaat nog inzetten tijdens de Champions League-kwalificatie om de groepsfase te bereiken. Feyenoord wacht de deal met Ivanusec zo lang als nodig is af. 

Hoewel Slot aangeeft al een uitstekende selectie ter beschikking te hebben, ziet hij in Ueda en Ivanusec wel de kwaliteitsimpuls die de Rotterdammers nodig hebben. Met name in de breedte kan Feyenoord versterking gebruiken om blessures op te vangen als het drukke schema eenmaal begint. De komst van het Japanse en Kroatische duo moet daarvoor zorgen.