Nieuws

Mislintat bevestigt onderzoek naar komst Spertsyan: 'Een oververhitte discussie'

Mislintat bevestigt onderzoek naar komst Spertsyan: 'Een oververhitte discussie'

27-07-2023 19:29 Laatste update: 19:31

Sven Mislintat bevestigt dat Ajax bezig is met een onderzoek wat betreft zaken doen met Russische clubs. De technisch directeur van de Amsterdammers vindt het een lastige situatie.

Ajax is serieus in de markt voor Eduard Spertsyan van FK Krasnodar, maar dat levert veel kritiek op. Onder meer Oekraïner Evgeniy Levchenko vindt dat het niet kan, gezien de oorlog die er gaande is. "Er zijn veel verhalen in de media verschenen sinds het erop lijkt dat wij Spertsyan willen hebben", reageert Mislintat tegenover De Telegraaf. "Naar mijn mening is dat op dit moment een oververhitte discussie. Ik zeg niet dat de discussie onterecht is, maar niemand kan nu precies zeggen of je zaken kunt doen met Krasnodar."

"Er zijn zo veel verschillende zienswijzen", vervolgt de tenchisch directeur. "Zelfs de directie of de raad van commissarissen kan nu geen beslissing nemen waar iedereen het onmiddellijk mee eens is. Dat is onmogelijk. Maar uiteindelijk zijn er duidelijke regels. Clubs is toegestaan zaken met Rusland te doen of niet. Ik heb niet de autoriteit om te zeggen wat moreel of immoreel is. Het is een moeilijke situatie, maar het goede is dat we er nu geen beslissing over hoeven te nemen. Ajax doet nóóit zaken als dat niet is toegestaan."

Mislintat wil ook niet te hard van stapel lopen. "Ik heb nog steeds niet bevestigd dat wij Spertsyan willen", zegt de Duitser. "We hebben altijd meerdere targets. Ik moet de beste spelers vinden en als ik dit de beste speler vind, dan ben ik verplicht te checken of het mogelijk is. Als het illegaal is, dan houdt het op. Is het legaal, dan moet ik samen met de overige directeuren en de rvc kijken of het moreel wenselijk is."