Transfernieuws

'Bayern zoekt naar extra doelman en denkt aan bij De Gea, twijfel om salariseis'

'Bayern zoekt naar extra doelman en denkt aan bij De Gea, twijfel om salariseis'

26-07-2023 16:55

Volgens het Duitse tabloid BILD heeft Bayern München haar oog laten vallen op David De Gea. Der Rekordmeister is nog altijd op zoek naar een nieuwe doelman, omdat Manuel Neuer nog steeds niet helemaal fit is en Yann Sommer op het punt staat te vertrekken.

Bayern heeft naar verluidt een flinke waslijst met mogelijke aanwinsten onder de lat. De namen van David Raya (Brentford), Giorgi Mamardashvili (Valencia), Wojciech Szczesny (Juventus), Yassine Bounou (Sevilla), Robert Sánchez (Brighton) en Kamil Grabara (FC Kopenhagen) worden genoemd. De Gea zou echter de enige transfervrij optie zijn, omdat hij na zijn zomerse vertrek bij Manchester United clubloos is.

Daarentegen heeft de Spanjaard wel flinke salariseisen. Hij zou naar verluidt op jaar basis minimaal tien miljoen euro willen verdienen, maar het is onduidelijk of Bayern dat ook voor hem over heeft. Internazionale bood hem onlangs nog een contract voor de helft van dat geld, maar dat wees hij resoluut af.

De Gea speelde twaalf seizoen voor The Red Devils en keepte maar liefst 545 wedstrijden. Ook in het Spaanse elftal was de 32-jarige goalie lang van grote waarde. Voor Las Rojas speelde hij in totaal 45 interlands.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!