Breaking news

'Ajax dient eerste bod op Sutalo in bij Zagreb, Kroaten willen meer geld zien'

'Ajax dient eerste bod op Sutalo in bij Zagreb, Kroaten willen meer geld zien'

26-07-2023 16:21 Laatste update: 16:37

Volgens Kroatische media heeft Dinamo Zagreb een eerste bod van Ajax voor Josip Sutalo afgeslagen. De Amsterdammers hebben naar verluidt 18 miljoen euro over voor de 23-jarige centrumverdediger, maar dat is voor zijn huidige werkgever nog te weinig. Voetbal International bevestigde even later dat er inderdaad een bod is uitgebracht.

Sutalo wordt in Amsterdam gezien als de ideale opvolger van Jurriën Timber, die deze zomer voor een miljoenenbedrag vertrok naar Arsenal. Woensdag werd bekend dat meerdere clubs interesse hebben in de Kroatisch international, waaronder Fiorentina. De Italianen zouden naar verluidt een bedrag van 12 miljoen euro hebben ingediend. Dat is fors minder dan hetgeen Zagreb wenst, namelijk een zekere 20 à 25 miljoen.

Volgens bronnen zou Sutalo zeer welwillend tegenover een transfer naar Ajax staan, dat hem zou zien als nieuwe leider van de defensie. Zijn contract bij Dinamo loopt nog tot medio 2026. De verwachting is dat de onderhandelingen tussen beide clubs snel op gang zullen gaan komen.