Jordan Henderson verkast van Liverpool naar Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië

'Henderson tekent voor drie jaar in Saudi-Arabië, transfer spoedig wereldkundig'

26 juli 2023 om 12:23

Jordan Henderson heeft zijn transfer naar Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië zo goed als afgerond. Dat meldt Fabrizio Romano woensdagmiddag. De voormalig middenvelder van Liverpool is momenteel in Kroatië om de puntjes op de i te zetten.

Al-Ettifaq werkt daar momenteel namelijk een trainingskamp af. Henderson tekent naar verluidt een contract voor drie jaar bij de tweevoudig Saudische landskampioen. Zijn komst wordt zeer binnenkort door de club bekendgemaakt.

Henderson, ondertussen 33 jaar oud, begon zijn carrière bij zijn jeugdclub Sunderland, maar staat vooral bekend als jarenlange steunpilaar op het middenveld van Liverpool. Tussen 2011 en 2023 speelde hij maar liefst 492 wedstrijden voor The Reds. Daarin scoorde hij 39 keer, gaf hij 74 assists en wist hij ook acht prijzen te winnen. De eindzege in de Champions League van 2019 was zijn grootste triomf met de ploeg van trainer Jürgen Klopp.

Henderson is in tegenstelling tot sommige andere Saudische clubs de eerste échte grote aankoop van Al-Ettifaq. Bij de groenhemden lopen echter wel een aantal bekende gezichten. Zo staat oud-Ajacied Amin Younes er onder contract en hebben de Zweed Robin Quaison en Fransman Marcel Tisserand hun sporen reeds verdiend in de top van het Europese voetbal.