Simons beleeft matig debuut voor Leipzig, Openda wel meteen trefzeker

25 juli 2023 om 21:58

Xavi Simons heeft zijn eerste minuten in het shirt van RB Leipzig gemaakt. De Nederlandse spelmaker speelde een helft mee in het oefenduel tegen Udinese, maar kon geen onuitwisbare indruk maken.

Simons begon in de basis bij de nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen en zag hoe zijn nieuwe ploeg het in de beginfase moeilijk had. Lazar Samardzic zette Udinese na een half uur op voorsprong. Simons had dat kunnen voorkomen, maar het lukte hem niet om in de fase voorafgaand aan de goal de bal af te pakken.

In de rust wisselde trainer Marco Rose alle elf spelers, waardoor het debuut van Simons er na 45 minuten op zat. Hij werd vervangen door Timo Werner. Loïs Openda kwam eveneens in het veld. De van RC Lens overgenomen spits scoorde de gelijkmaker, maar uiteindelijk verloor Leipzig alsnog met 1-2 van de Italianen.

Simons wordt in het komende seizoen voor Die Roten Bullen gehuurd van Paris Saint-Germain. De Fransen besloten hem afgelopen maand middels een daarvoor bestemde clausule terug te kopen van PSV. Het echte werk begint voor Simons en zijn teamgenoten op 12 augustus. Dan staat de wedstrijd om de Super Cup op het programma, tegen Bayern München.