Ajax rekent in oefenduel na rust af met Unterhaching, drie assists Van den Boomen

25-07-2023 18:50 Laatste update: 18:51

Ajax heeft haar vierde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen ruimschoots gewonnen. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft tegen het Duitse SpVgg Unterhaching nog op een 0-2 achterstand, maar draaiden dat in het tweede helemaal om. Met elf nieuwe spelers werd het alsnog vrij gemakkelijk 5-3.

Trainer Maurice Steijn stuurde een zeer jong basiselftal het veld in. Zo mochten onder meer Diyae Jermoumi, Tristan Gooijer, Mateja Milovanovic en Gabriel Misehouy hun opwachting maken. De nieuwe coach zag echter hoe zijn ploeg al na drie minuten spelen op achterstand kwam. Unterhaching schakelde in de tweede minuut snel door na een fout in de Amsterdamse opbouw en kwam via een droge knal van Simon Skarlatidis op 0-1.

Vlak voor rust viel ook de tweede Duitse treffer, uit een vrijwel identieke situatie. Een opening van links naar rechts werd deze keer opgepikt door Markus Schwabl, die de bal op de pantoffel nam en hem achter doelman Jay Gorter werkte. Meteen daarna deed Ajax voor het eerst wat terug. Een handsbal uit een corner leverde een strafschop op, die Brian Brobbey feilloos benutte.

Ajax begon de tweede helft met een compleet nieuw elftal. Zo kwamen er met Steven Bergwijn, Gerónimo Rulli, Branco van den Boomen, Devyne Rensch en Jorrel Hato vijf potentiële basisspelers in het veld. Zij keerden het tij aan de hand van voornamelijk Van den Boomen zeer snel. De van Toulouse overgekomen middenvelder strooide met uitstekende passes en gaf de assists op de 2-2 van Kristoffer Hlynsson, de 3-2 van Mika Godts en de 4-2 van Benjamin Tahirovic.

In een tijdsbestek van slechts vijf minuten werd de gelijke stand omgetoverd in een 5-2 voorsprong. Deze keer legde Godts voor op Bergwijn, die de Duitse keeper omspeelde en doel trof. Vlak voor tijd werd het via een strak afstandsschot nog 3-5. Zodoende won Ajax na een vrij lastig begin alsnog ruim van Unterhaching. Met de affiches tegen FC Augsburg en Borussia Dortmund staan er nog twee oefenduels op het programma, alvorens op 12 augustus het nieuwe Eredivisieseizoen begint met de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.