Transfernieuws

'Nederlandse top grijpt mis: Mbuyamba persoonlijk rond met Serie B-club'

'Nederlandse top grijpt mis: Mbuyamba persoonlijk rond met Serie B-club'

24-07-2023 18:24 Laatste update: 18:29

Xavier Mbuyamba is hard op weg naar de Serie B. Volgens transferexpert Fabrizio Romano is de verdediger van FC Volendam persoonlijk al rond met het Italiaanse Sampdoria.

Mbuyamba maakte het afgelopen seizoen een uitstekende indruk bij Volendam en dat wekte interesse op van meerdere clubs. Zijn naam werd al vaker gelinkt aan de Nederlandse topploegen, maar het is Sampdoria dat aan de haal lijkt te gaan met de talentvolle verdediger. De Italiaanse club gaat een bod van anderhalf miljoen euro neerleggen in Volendam.

Mbuyamba heeft zelf al een persoonlijk akkoord bereikt met Sampdoria, dat afgelopen seizoen uit de Serie A degradeerde. Mbuyamba is afkomstig van MVV, dat hij op vroege leeftijd achterliet voor het grote FC Barcelona. Via Chelsea belandde de 21-jarige verdediger afgelopen zomer bij Volendam, waarmee hij zich moeiteloos veiligspeelde in zijn eerste seizoen in het profvoetbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!