Nieuws

Steijn duidelijk tegenover Bassey: 'Als hij gaat, kunnen wij ons versterken'

Steijn duidelijk tegenover Bassey: 'Als hij gaat, kunnen wij ons versterken'

22-07-2023 17:49

Maurice Steijn heeft Calvin Bassey gemeld dat hij beter kan vertrekken bij Ajax. De Amsterdammers bereikten een akkoord met Fulham over de verdediger.

Ajax hoopt dat ze Bassey voor 21 miljoen euro de overstap kunnen laten gaan maken naar Fulham. Met dat geld willen Sven Mislintat en consorten de selectie gaan versterken. Steijn heeft Bassey daarom duidelijk gemaakt dat de kans op een mooie toekomst bij Ajax klein is. "Ook vanwege het geld, want als hij gaat, kunnen wij ons behoorlijk versterken", aldus de trainer tegenover De Telegraaf. "Dat heb ik hem ook eerlijk verteld."

Bassey kan onder Steijn allesbehalve rekenen op een basisplaats. "Hij heeft vorig seizoen een heel zwaar jaar gehad. Iedereen krijgt een tweede kans en als hij het beter doet dan een ander gaat hij spelen. Maar de kans is - zeker als we een nieuwe linksback of linker centrale verdediger gaan halen - dat hij niet speelt", verklaart Steijn.

De Amsterdammers hopen op zijn minst nog een spits en een rechter centrale verdediger toe te voegen aan de selectie. Ook de zoektocht naar een linker centrale verdediger en een linksback moet worden voortgezet. Mislintat is momenteel bezig met het aantrekken van Eduard Spertsyan. Er zou volgens Fabrizio Romano een bod van tien miljoen euro zijn uitgebracht.