Ajax gaat door wisselvallig optreden ten onder tegen sterker Anderlecht

22-07-2023 15:26
1

Ajax ging zaterdagmiddag op bezoek bij Anderlecht maar verloor het oefenduel met 0-3. De Amsterdammers kwamen niet slecht voor de dag, maar misten de nodige kansen.

Ajax zag tegen Anderlecht twee voormalig Ajacieden aan de aftrap staan. Jan Vertonghen en Kasper Dolberg startten bij de Belgen en het was laatstgenoemde die al snel de score opende. De Deen stuurde verdediger Olivier Aertssen het bos in en stiftte de bal over doelman Georonimo Rulli heen. Wat volgde na de 1-0 waren meerdere kansen voor de thuisploeg. Jorrel Hato en Rulli moesten meerdere keren voorkomen dat Anderlecht de score verdubbelde. Tien minuten voor de rust was het Steven bergwijn die dicht bij de gelijkmaker was. De aanvaller schoot de bal richting de hoek, maat doelman Maxime Dupé zorgde er met een katachtige redding voor dat de stand in het voordeel van Anderlecht bleef. De ruststand bedroeg daardoor ook 1-0.

Vlak na rust wist Kenneth Taylor de paal te raken. De middenvelder van Ajax haalde uit na een voorzet van Branco van den Boomen, maar de paal pracht redding voor Anderlecht. Ook Anass Salah-Eddine kon enkele minuten later de score niet gelijk trekken. De back stuitte van dicht bij op de doelman. Ajax wisselde maar weinig en wilde met de beste elf spelers zo lang mogelijk spelen. Dat wierp zijn vruchten af aangezien de Amsterdammers gedurende de tweede helft steeds nadrukkelijker op zoek gingen naar de gelijkmaker. Mohammed Kudus was daar dicht bij, maar schoot halverwege de tweede helft hard op de lat. Ondanks het feit dat Ajax op zoek was, was het Aertssen die de bal in eigen doel werkte en Anderlecht op 2-0 zette. In de slotfase kwam Anderlecht zelfs op een 3-0 voorsprong na een snelle counter. Voor de Amsterdammers zal het verlies een domper zijn.