Feyenoord gaat in doelpuntrijk duel ten onder tegen Hoffenheim

22-07-2023 15:26 Laatste update: 15:30

Feyenoord heeft in een doelpuntrijk oefenduel met 4-2 verloren van TSG Hoffenheim. De Duitsers counterden meerdere malen succesvol en waren sterker dan de Rotterdammers.

Feyenoord leek nog niet helemaal door te hebben dat de wedstrijd al was begonnen. Na slechts zes minuten legde Pavel Kadebarek de bal al achter doelman Justin Bijlow en keken de Rotterdammers al vroeg tegen een achterstand aan. Wat volgde in het eerste half uur waren kansen voor beide ploegen. Feyenoord kreeg kansen op de gelijkmaker, maar Hoffenheim was ook dicht bij de 2-0. Dat tweede doelpunt voor de Duitse club volgde na 45 minuten toen Hoffenheim van eigen helft razendsnel omschakelde en via Kadebarek de bal bij Andrej Kramaric kreeg. De Kroaat werkte van dicht bij binnen en zette de Duitsers op 2-0. Aangezien de wedstrijd twee keer zestig minuten duurde gingen Hoffenheim en Feyenoord met een 2-0 stand de rust in.

Vlak na rust deed Feyenoord direct wat terug. Antoni Milambo scoorde vanuit een corner waardoor de Rotterdammers de aansluiting hadden gevonden. De bal belandde op de rand van de zestien en de Feyenoorder schoot de bal binnen. Waar Feyenoord het in de eerste helft nog lastig had, kregen ze het in de tweede helft al snel voor elkaar om de stand gelijk te trekken. Danilo scoorde met een afstandsschot de 2-2. Een steekbal door de defensie en een stift zorgde er echter voor dat Feyenoord via Jacob Bruun Larsen al weer snel tegen een achterstand aan keek. In de slotfase kwam Hoffenheim zelfs op een 4-2 voorsprong nadat de krachten uit de benen van de Feyenoorders verdwenen leken te zijn.