Transfernieuws

FC Utrecht doet wéér zaken met Ajax door jeugdspeler naar de Domstad te halen

FC Utrecht doet wéér zaken met Ajax door jeugdspeler naar de Domstad te halen

19-07-2023 13:47

FC Utrecht gaat aan de haal met Neal Viereck. De negentienjarige verdediger is de zoveelste jeugdspeler die wordt overgenomen van Ajax.

Viereck speelde zijn wedstrijden afgelopen seizoen voornamelijk in de O18 van Ajax, maar kwam ook twee keer in actie voor de beloften van de club. De 1.95 meter lange verdediger van de Amsterdammers besluit nu voor zijn kans te gaan bij FC Utrecht, waar hij in eerste instantie ook in het Jong-elftal aan zal sluiten.

Ajax houdt geen transfersom over aan het vertrek van Viereck. De verdediger beschikte nog niet over een contract in Amsterdam. Het is niet de eerste keer dat Utrecht spelers oppikt uit de jeugdopleiding van Ajax. Zo werden Victor Jensen en Calvin Raatsie afgelopen seizoen weggeplukt uit de hoofdstad.

"Neal is een rechtsbenige centrale verdediger die we al langer volgen", vertelt technisch manager Tim Gilissen van FC Utrecht. "Met zijn lengte en voetballende vermogen van achteruit heeft hij interessante voorwaarden voor de rol van centrale verdediger. Wij geloven bovendien dat er nog rek zit in zijn mogelijkheden. Samen met Neal gaan we vanaf nu aan de slag om dat potentieel te realiseren. Daar kijken wij enorm naar uit", klinkt het.