Transfernieuws

'PSG kan sterspeler niet dwingen te vertrekken: FIFA-regels beschermen Mbappé'

'PSG kan sterspeler niet dwingen te vertrekken: FIFA-regels beschermen Mbappé'

17-07-2023 19:56

Paris Saint-Germain zit juridisch gezien met de handen in het haar in de transfersoap rond Kylian Mbappé. Volgens Marca kan de Franse topclub zijn sterspeler niet dwingen om te vertrekken als hij zijn aflopende contract niet wil verlengen.

Mbappé ligt nog één jaar vast in Parijs en PSG kan wettelijk gezien niets doen als hij niet ingaat op de contractverlenging. De club kan de sterspeler niet tegen zijn zin verkopen of buitenspel zetten.

Volgens de FIFA-regels kan geen enkele club een speler tegen zijn wil overplaatsen. Sterker nog, druk uitoefenen op een speler kan zelfs leiden tot een rechtvaardigde contractontbinding door de speler. De Parijzenaren moet dus uitermate voorzichtig zijn, anders loopt Mbappé gratis de deur uit.

Voorzitter Nasser Al-Khelaifi heeft geen juridische argumenten om Mbappé te dwingen bij te tekenen of om hem tegen zijn zin te verkopen. De Fransman heeft aangegeven gewoon zijn contract te willen uitdienen. De FIFA-regels beschermen hem daarin. PSG kan niets anders dan proberen Mbappé te overtuigen langer te blijven.