Transfernieuws

Arsenal presenteert nieuwe recordaankoop met LIVE-show

Arsenal presenteert nieuwe recordaankoop met LIVE-show

15-07-2023 14:50 Laatste update: 14:59

Het is officieel: Declan Rice is nu een Gunner. Na West Ham United heeft nu ook Arsenal de transfer van de middenvelder bevestigd. Hij werd direct live voorgesteld aan de spelersgroep. De Engelsman tekent een contract van vijf jaar, naar verluidt voor een recordbedrag van 124 miljoen euro.

Hiermee wordt Rice de duurste Britse voetballer in de geschiedenis. Het is tevens de grootste aankoop ooit voor Arsenal en de duurste uitgaande transfer voor West Ham. Rice liet in een live video zijn enthousiasme blijken. Hij sprak zijn opwinding uit om met het team te spelen en keek uit naar het winnen van prijzen. "Dit is mijn eerste dag, ik kijk ernaar uit om met jullie te spelen. Ik heb gezien wat jullie de afgelopen seizoenen gedaan hebben, ik kan niet wachten om te starten en een paar prijzen te winnen met elkaar", zei Rice.

Afgelopen vrijdag presenteerden de Gunners ook al Jurrien Timber. Samen met de transfer van Kai Havertz, die overkwam van Chelsea, vormt Rice nu de derde grote aanwinst voor de Gunners. Eerder nam de nummer twee van de Premier League van afgelopen seizoen al afscheid van Granit Xhaka en Pablo Marí."