Nieuws

Wie is Thiago Almada, voormalig Ajax-target die op de radar van Atlético staat?

Wie is Thiago Almada, voormalig Ajax-target die op de radar van Atlético staat?

25-08-2023 12:33 Laatste update: 11 januari - 23:40
5

Ajax hoopte zich vorige winter wellicht nog te versterken met Thiago Almada van Atlanta United, maar die transfer ging uiteindelijk niet door. Nu meldt transferexpert Fabrizio Romano dat de Argentijnse wereldkampioen erg hoog op het lijstje van Atlético Madrid staat. Wie is Almada eigenlijk precies? VoetbalNieuws schetst het profiel van de speler.

Thiago Ezequiel Almada werd op 26 april 2001 geboren in het Argentijnse Ciudadela. De middenvelder begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Vélez Sarsfield en maakte daar in 2018 zijn debuut, namelijk op 11 augustus 2018. Destijds werd met 2-0 van het bekende Newell's Old Boys gewonnen. Almada maakte indruk en zette in 2019 zijn handtekening onder een contractverlenging tot 2023.

In 2022 klopte Atlanta United echter aan en werd de speler voor 14,5 miljoen euro overgenomen. De Amerikaanse club had grootse plannen met de middenvelder en legde Almada vast tot 2026. Almada maakt tot dusver indruk in de Major League Soccer en komt makkelijk tot scoren in de Amerikaanse comptitie. Die kalenderjaar staat de teller op acht doelpunten en tien assists in 22 wedstrijden.

Wereldkampioen in Qatar

Almada mocht zich in december van 2022 melden in de voorselectie van Argentinië, maar viel uiteindelijk alsnog af. Door een blessure van Angel Correa werd de speler echter naar het WK gestuurd. Almada maakte op het WK minuten tegen Polen en mocht zich aan het einde van het toernooi wereldkampioen noemen. 

Ideale Kudus-opvolger bij Ajax

De Argentijn is de vaste vrije trappennemer bij Atlanta en schiet deze er meer dan eens op fabelachtige wijze in. De jonge middenvelder heeft een behoorlijke schijnbeweging in huis, is snel op de eerste meters en zoekt graag de directe tegenstander op. In die opzichten zou Almada een uitstekende opvolger van Kudus zijn geweest, die Ajax verliet voor West Ham United. Van een deal kwam het echter niet voor de Amsterdammers, die naar verluidt ruim vijftien miljoen euro zouden moeten ophoesten.

Op de radar van Atlético Madrid

Transferexpert Fabrizio Romano weet te melden dat Almada er nog altijd enorm goed op staat bij Europese topclubs. De Argentijn staat heel hoog op het lijstje van Atlético Madrid, waar Angel Correa lijkt te vertrekken naar Al Ittihad. Transfermarkt schat de waarde van Almada op 27 miljoen euro en dus zullen de Spanjaarden diep in de buidel moeten tasten.