Exclusive

Stewart moet nog aan de bak: op welke posities behoeft PSV versterkingen?

Stewart moet nog aan de bak: op welke posities behoeft PSV versterkingen?

16-07-2023 11:50 Laatste update: 21-07-2023 22:05

PSV sloeg afgelopen week tweemaal toe op de transfermarkt, maar lijkt nog niet uitgewinkeld. Met de komst van Ricardo Pepi en Noa Lang is de voorhoede zo goed als rond, maar het aanstaande vertrek van Xavi Simons slaat in als een bom. Earnest Stewart zal aan de slag moeten om zijn vertrek op te vangen, maar ook achter moet er nog genoeg gebeuren

Centrale verdediger
Bovenaan het verlanglijstje van PSV zal een centrale verdediger staan. Na het vertrek van Jarred Branthwaite valt er een groot gat en het is vooralsnog onduidelijk hoe Bosz dit op wil lossen. De Eindhovenaren verblijven momenteel in Oostenrijk in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en daar zal de trainer van PSV eens goed kijken wie er kans maken op een basisplaats en wie er verkocht mogen worden. Momenteel zijn er vijf verdedigers die aanspraak maken op een plaats centraal in de verdediging, maar door de jaren heen werden zowel Timo Baumgartl, Jordan Teze en Armando Obispo te licht bevonden. André Ramalho was langere tijd een stabiele waarde, maar lijkt deze zomer nog te vertrekken uit Eindhoven. Olivier Boscagli keerde onlangs pas terug van een knieblessure, maar ook hij zal zich opnieuw moeten bewijzen waardoor technisch directeur Earnest Stewart zeker op zoek moet naar defensieve versterkingen.

De naam van Davinson Sanchez werd de afgelopen weken meermaals in één adem genoemd met PSV. De Colombiaan heeft eerder al samengewerkt met Bosz bij Ajax en mag vertrekken bij Tottenham Hotspur. Ook onder andere de namen van Xavier Mbuyamba en Pascal Struijk werden eerder door dit medium genoemd voor een overstap naar PSV.

Rechtervleugelverdediger
PSV kwakkelt al jaren aan de rechterkant. Een opvolger voor Denzel Dumfries is nooit gevonden waardoor de Eindhovenaren al enkele seizoenen geen vaste rechtsachter hebben. Afgelopen seizoen werd Ki-Jana Hoever gehuurd, maar hij viel al snel door de mand en werd halverwege het seizoen al weer terug gestuurd naar Wolverhampton Wanderers.

Voor komend seizoen lijkt Shurandy Sambo momenteel de enige optie als rechtsback. De verdediger maakte afgelopen seizoen een sterke indruk bij Sparta Rotterdam, maar in Eindhoven zal de lat een stuk hoger liggen waardoor het logisch is dat PSV nog een rechtsachter zal presenteren. Een naam die al meermaals werd gelinkt aan PSV is die van Milan van Ewijk. De back lijkt bij SC Heerenveen toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en staat naar verluidt open voor een transfer naar Eindhoven. Ook de vraagprijs van ongeveer vijf miljoen euro kan geen struikelblok voor PSV betekenen.

Verdedigende middenvelder
Een positie waar PSV ook snel mee aan de slag moet is een verdedigende middenvelder. Érick Gutiérrez vertrok afgelopen week al definitief uit Eindhoven en de verwachting is dat ook Ibrahim Sangaré zal vertrekken. Nottingham Forest lijkt werk te maken van de Ivoriaan waardoor PSV haastig op zoek moet naar een vervanger.

De naam van Stijn Spierings werd meermaals genoemd, maar hij koos voor een avontuur bij RC Lens. PSV is echter wel nadrukkelijk in de markt voor Aster Vranckx. De Belg van VfL Wolfsburg zou afgelopen week al gespot zijn op De Herdgang, maar lijkt bij de Bundesliga-club ook aanspraak te maken op een basisplaats. Mocht PSV in willen zetten op een speler met ervaring lijkt de naam van Marten de Roon een logische. De international van Atalanta heeft nog voor slechts één seizoen een contract, maar speelde afgelopen seizoen nog wel nagenoeg alle wedstrijden voor de Serie A-ploeg.

Aanvallende middenvelder
Simons tekent spoedig een contract bij Paris Saint-Germain waardoor er bij PSV een groot gat valt. De smaakmaker van het afgelopen seizoen leek onvervangbaar, maar nu mag Stewart toch echt op zoek naar een vervanger. Een naam die de afgelopen week in verband werd gebracht met PSv is die van Charles de Ketelaere. De Belg vertrok afgelopen seizoen van Club Brugge naar AC Milan, maar belandde daar op een zijspoor. PSV hoopt de aanvaller te verlossen uit zijn lijden. Mocht PSV een oude bekende terug willen halen is Georginio Wijnaldum wellicht een optie. De Nederland mocht van PSG niet mee op trainingskamp en mag op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!