Wie is Aster Vranckx? Hét transfertarget voor het middenveld van PSV

Wie is Aster Vranckx? Hét transfertarget voor het middenveld van PSV

15 augustus om 09:01
Laatste update: 15 augustus om 09:01

PSV heeft zijn zinnen gezet op Belgisch international Aster Vranckx. Volgens Het Algemeen Dagblad zou het talent eerder al op het Eindhovense trainingscomplex de Hedgang gespot zijn. Bij een vertrek van Ibrahim Sangaré lijkt de kans op zijn komst een stuk groter. Maar wie is deze twintigjarige middenvelder? VoetbalNieuws legt het je uit.

Aster Vranckx werd geboren op 4 oktober 2002 in Kortenberg, België. De 1,83 meter lange middenvelder is van Belgische en Congolese afkomst. Zijn voetbalcarrière begon bij amateurclub SC Hoegaarden. Daarna speelde hij voor KVK Tienen en Woluwe-Zaventem voordat hij uiteindelijk bij Mechelen terechtkwam.

KV Mechelen

Op 3 december 2018 tekende Vranckx zijn eerste professionele contract bij KV Mechelen. Hier maakte hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Belgische Super Cup, in een 3-0 verlies tegen Genk. In de daaropvolgende seizoenen maakte Vranckx indruk. In totaal speelde hij 43 wedstrijden voor Mechelen, waarin hij vijf doelpunten maakte en vier assists gaf.

Image from Gyazo

Vranckx afgelopen seizoen in de uitwedstrijd tegen Bologna FC (1-1).

VfL Wolfsburg en AC Milan

Na zijn succesvolle periode bij Mechelen, verhuisde Vranckx op 19-jarige leeftijd naar VfL Wolfsburg voor een bedrag van 8 miljoen euro. In zijn debuut seizoen wist hij twee keer te scoren in 24 wedstrijden. Het leverde hem een verhuurperiode aan AC Milan op. Ondanks negen optredens in de Serie A, besloot Milan de koopoptie niet te lichten.

Interlandcarrière

Vranckx vertegenwoordigde België op verschillende jeugdniveaus. Hij was zelfs aanvoerder van Jong België. In juni 2023 werd hij opgeroepen voor de echte Roden Duivels. Hij deed mee aan de EK 2024-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Estland. Dit zijn tot op heden zijn enige twee interlands. 

Image from Gyazo

Vranckx in zijn debuut voor de nationale ploeg van België tegen Oostenrijk.  

Of Vranckx daadwerkelijk de overstap naar Eindhoven gaat maken moet nog blijken. Na het vertrek van sterkhouder Érick Gutiérrez en met de mogelijke transfer van Ibrahim Sangaré, is Vranckx in ieder geval een gewenste versterking voor het middenveld. Technisch directeur Earnest Stewart en trainer Peter Bosz zouden al persoonlijk met het Belgische talent hebben gesproken op De Herdgang.