'Galatasaray biedt negen miljoen voor Sánchez, Tottenham bereid tot onderhandelen'

'Galatasaray zet zinnen op oud-ajacied: Spurs-verdediger mag weg voor 9 miljoen'

10 juli om 22:11
Laatste update: 10 juli om 22:20

Galatasaray heeft zijn oog laten vallen op Davinson Sánchez, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Colombiaanse verdediger mag vertrekken bij Tottenham Hotspur. Naar verluidt heeft de Turkse topclub een bod uitgebracht van negen miljoen euro.

Sánchez heeft te horen gekregen dat hij geen deel meer uitmaakt van de plannen bij Tottenham. Onder leiding van de nieuwe trainer Ange Postecoglou speelde hij vorig seizoen maar achttien wedstrijden in de Premier League. Zijn toekomst bij de club uit Londen lijkt daarmee ten einde. 

Het openingsbod van Galatasaray is volgens Romano rond de negen miljoen euro. Gezien de bereidheid van Tottenham om mee te werken aan een transfer, lijkt het erop dat er ruimte is voor onderhandelingen. Dit bedrag is beduidend lager dan de 42 miljoen euro die Tottenham in 2017 aan Ajax betaalde voor Sánchez.

Naast Galatasaray zijn er volgens de transferspecialist nog twee à drie clubs geïnteresseerd in de diensten van Sánchez. Het is echter onduidelijk of er ook Nederlandse clubs bij deze belangstellenden horen. Eerder werd bekend dat Spartak Moskou in gesprek zou zijn met de Spurs over de komst van de Colombiaan. 

De 27-jarige verdediger beschikt nog over een contract van één jaar bij de club die afgelopen seizoen achtste werd in de Premier League.