Transfernieuws

'Transfer Ziyech mislukt: middenvelder wijst nieuw contractvoorstel Al Nassr af'

'Transfer Ziyech mislukt: middenvelder wijst nieuw contractvoorstel Al Nassr af'

10-07-2023 18:18 Laatste update: 21:26

Het lijkt erop dat een mogelijke overgang van Hakim Ziyech naar Al Nassr nu definitief van tafel is. De dertigjarige middenvelder zou een recent aanbod van de club uit Saudi-Arabië hebben geweigerd, melden diverse Engelse media.

Een transfer van Ziyech naar Al Nassr leek een feit, totdat uit een medische keuring bleek dat hij kampt met knieproblemen. De club uit het Midden-Oosten kwam vervolgens met een aangepast contractvoorstel. Bij een eventueel akkoord zou Ziyech veertig procent minder verdienen dan oorspronkelijk gepland, met de mogelijkheid om zijn volledige jaarsalaris van vijftien miljoen euro te ontvangen indien hij fit blijft.

Naar verluidt zou de oud-speler van onder meer Ajax, Twente en SC Heerenveen nu dit voorstel hebben afgewezen. Het is nog onzeker of hij openstaat voor een transfer naar Saudi-Arabië, maar er zijn geruchten dat Al Ahli nog een poging wil wagen om hem over te nemen van Chelsea. De club haalde deze zomer al Édouard Mendy binnen, voormalige ploeggenoot van Ziyech.

Afgelopen winter zag Ziyech ook al een transfer afketsen. Toen kon de geboren Drontenaar de overstap maken naar Paris Saint-Germain F.C, maar ging dit op het laatste moment niet door omdat het papierwerk te laat werd ingeleverd.