Transfernieuws

Update: 'Álvarez wacht nog altijd op Dortmund, Bayern momenteel niet concreet'

Update: 'Álvarez wacht nog altijd op Dortmund, Bayern momenteel niet concreet'

07-07-2023 06:54 Laatste update: 10:39

Edson Álvarez mag weer rekenen op de interesse van Bayern München. De Mexicaanse controleur lijkt op de valreep niet naar Borussia Dortmund te gaan, waardoor de onderhandelingen mogelijk weer starten tussen Der Rekordmeister en de Amsterdammers.

Volgens het Duitse BILD houdt Bayern rekening met Álvarez nadat Ajax er niet uitkwam met Dortmund. Alles wees er de afgelopen weken op dat de Mexicaan zijn krabbel bij Die Schwarzgelben zou zetten, maar uiteindelijk liepen de onderhandelingen stuk. Bayern legt de prioriteit niet op het vinden van een 'nummer zes', maar houdt wel rekening met de Mexicaan bij de transferplannen.

Álvarez ligt tot 2025 vast bij Ajax en heeft eerder al kenbaar gemaakt dat het tijd is voor een stap hogerop. In de afgelopen zomerperiode was Chelsea FC al bereid 50 miljoen euro neer te leggen voor de middenvelder, maar Ajax besloot de speler te behouden. Ajax gaat bij een verkoop hoe dan ook een grote winst boeken: Álvarez kwam in 2019 voor vijftien miljoen euro over van het Mexicaanse América. 

Update: Volgens de Duitse tak van Sky Sports is Borussia Dortmund nog altijd de meest concrete club voor Edson Álvarez. Bayern München is op de hoogte van de situatie van de Mexicaan, maar is nog niet concreet en zal de speler en Ajax ook nog niet gaan benaderen. Bij Borussia hangt de interesse vooral af van de transferplannen van Emre Can en Salih Özcan.