'Op de radar bij PSV': hoe verloopt de carrière van Jeremiah St. Juste tot dusver?

'Op de radar bij PSV': hoe verloopt de carrière van Jeremiah St. Juste tot dusver?
28 januari om 19:10
Laatste update: 28 januari om 19:10

Jeremiah St. Juste staat volgens Voetbal International en het Eindhovens Dagblad in de belangstelling van PSV. De oud-Feyenoorder zou in Eindhoven moeten gaan concureren met André Ramalho, al weet PSV nog niet of de deal haalbaar is. Hoe verliep de carrière van St. Juste tot dusver? VoetbalNieuws schetst een portret van een razendsnelle verdediger.

Wie is Jerry St. Juste?

Jeremiah St. Juste werd geboren op 19 oktober 1996 in Groningen en is van Saint-Kittiaanse afkomst. Hij begon met voetballen bij SV Marum en maakte op elfjarige leeftijd de overstap naar de jeugd van SC Heerenveen, waar hij ook zijn profdebuut maakte. In januari 2015 maakte hij zijn eerste minuten in de competitiewedstrijd tegen Vitesse. In de laatste minuut viel hij in voor Joost van Aken.

De verdediger speelde in totaal 64 wedstrijden voor de Friezen, waarna hij voor vierenhalf miljoen euro naar Feyenoord vertrok. De Rotterdammers waren toen net voor het eerst in achttien jaar landskampioen geworden en investeerden de miljoenen voornamelijk in hem en Ridgeciano Haps. Menig Feyenoord-supporter zal St. Juste voornamelijk herinneren dankzij zijn winnende goal in het Champions League-duel met Napoli. In de laatste wedstrijd van de groepsfase van het miljoenenbal van 2017/2018 kwam hij erin als invaller en in de blessuretijd kopte St. Juste de winnende binnen.

Van Feyenoord naar de Bundesliga

De 26-jarige verdediger tekende een contract voor vier jaren in De Kuip, maar hij zat dat niet uit. In de zomer van 2019 kwam de trein voorbij die FSV Mainz 05 heette. Feyenoord ontving ongeveer het dubbele voor St. Juste als waar het hem voor kocht. Net als bij zijn voorgaande clubs was hij ook in de Bundesliga een vaste basisspeler.


Jerry St. Juste in actie voor FSV Mainz 05, dat in 2019 ongeveer acht miljoen euro voor hem betaalde aan Feyenoord.

Drie jaar later volgde de stap naar Portugal, om met Sporting in de Champions League te gaan spelen. De club werd met St. Juste als defensieve waarde derde in een poule met Eintracht Frankfurt, Olympique Marseille en Tottenham Hotspur en vervolgde het Europese avontuur zodoende in de Europa League. Daar was de kwartfinale tegen Juventus het eindstation. Echter is de verdediger dit seizoen niet meer in trek bij de Portugese club. St. Juste speelde slechts in acht wedstrijden mee en maakte geen enkele keer negentig minuten. 

Waarom wil PSV St. Juste mogelijk halen?

PSV is haastig voor het einde van het transferwindow nog op zoek naar een transferversterking. Armel Bella-Kotchap was binnengehaald als de concurent van André Ramalho, maar raakte al snel langdurig geblesseerd. De gehuurde speler van Southampton is wel weer op het trainingsveld te vinden, maar traint nog niet mee met de selectie van Peter Bosz. Om toch de concurentiestrijd levend te houden wil PSV zich nu dus versterken met Jeremiah St. Juste. Of het überhaupt tot een deal gaat komen is nog maar de vraag, maar St. Juste heeft volgens Transfermarkt.com een transferwaarde van acht miljoen euro. Zijn contract loopt nog tot medio 2026. Eerder in het zomerse transferwindow informeerde Ajax nog naar de verdediger, maar toen kwam het niet tot een deal.