Transfernieuws

 'Transfer Rice nadert afronding: volgende miljoenenaanwinst Arsenal bijna binnen'

'Transfer Rice nadert afronding: volgende miljoenenaanwinst Arsenal bijna binnen'

04-07-2023 16:48 Laatste update: 16:51

Arsenal nadert een akkoord met West Ham United over de transfer van Declan Rice. Volgens The Guardian is de deal in een afrondende fase en zet de middenvelder zijn handtekening later deze week na de medische tests.

Arsenal betaalt naar verluidt een kleine 117 miljoen euro vast plus zes miljoen euro aan eventuele bonussen. De club maakt het bedrag in drie termijnen over naar The Hammers over een periode van twee jaar. De middenvelder wordt deze week verwacht in het Emirates Stadium voor een medische keuring. 

Arsenal zet fors in deze zomer. Eerder kocht het team al de Duitse aanvaller Kai Havertz van Chelsea voor ongeveer 75 miljoen euro. Een deal voor Ajax-verdediger Jurrien Timber van 46 miljoen euro is bijna afgerond. Het team bereidt zich voor op de komst van Rice met de verkoop van middenvelders Granit Xhaka en Thomas Partey.

Ondanks interesse van Manchester City had Rice een voorkeur voor Arsenal. De middenvelder schijnt erg fan te zijn van het voetbal van coach Mikel Arteta en zou al een akkoord hebben bereikt over een langdurig contract. Arteta heeft veel moeite gedaan om Rice te overtuigen. Zijn fysieke kracht en leiderschap moeten een directe versterking zijn in een eventuele titelstrijd volgend seizoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!