Transfernieuws

'ADO-icoon Verheydt vertrekt naar Turkije', ontbreekt op eerste training

'ADO-icoon Verheydt vertrekt naar Turkije', ontbreekt op eerste training

03-07-2023 12:33 Laatste update: 12:34

Thomas Verheydt gaat ADO Den Haag naar alle waarschijnlijkheid verlaten. De 31-jarige spits ontbreekt maandagochtend op de training, zo meldt de club via haar officiële kanalen. Naar verluidt lonkt een stap naar een Turkse club.

Welke dat is, is niet bekend. Duidelijk is in ieder geval dat Verheydt vrij staat om zijn transfer spoedig af te ronden. De Hagenezen staan maandag voor het eerst op het veld onder de nieuwe coach Darije Kalezic.

De goaltjesdief is geboren in Den Haag en bracht een groot deel van zijn jeugdopleiding door bij De Residentieclub. In 2021 keerde hij terug bij ADO, waar hij toen pas zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht speelde.

In Verheydts eerste seizoen bij ADO liep de club op een haar na promotie naar de Eredivisie mis. Zijn tweede en ogenschijnlijk laatste leverde echter weinig succes op. ADO eindigde als twaalfde en wist zich daardoor niet te kwalificeren voor de play-offs. Verheydt scoorde in 78 officiële wedstrijden maar liefst 52 keer en was daarmee veruit de clubtopscorer van de afgelopen twee seizoenen.