Transfernieuws

'Manchester City dicht bij aantrekken Aké-concurrent en duurste verdediger ooit'

'Manchester City dicht bij aantrekken Aké-concurrent en duurste verdediger ooit'

03-07-2023 07:58

Manchester City heef Josko Gvardiol bijna binnen. Volgens Sky Sports en The Times zijn de gesprekken met RB Leipzig in een vergevorderd stadium beland.

Volgens de Britse media heeft Manchester City alle zeilen bij gezet om Gvardiol aan zich te binden. De treble-winnaar moet diep in de buidel tasten om de Kroaat te strikken. Naar verluidt verlangt Leipzig honderd miljoen euro plus bonussen, waarmee Gvardiol de duurste verdediger ooit wordt. Die titel neemt hij af van Harry Maguire, die ooit voor 87 miljoen euro van Leicester City naar Manchester United trok.

Gvardiol is pas 21 jaar, maar ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft hij zijn sporen toch al verdiend. Op het afgelopen WK gold de linkspoot als een van de beste verdedigers van het toernooi. De centrumverdediger maakte het menig topspits lastig waardoor zijn land Kroatië mede door hem de bronzen plak wist te behalen.

Wanneer Gvardiol bij City arriveert betekent het dat Nathan Aké er een concurrent bij krijgt. De Oranje-international wordt door Pep Guardiola veelal gebruikt als linksback, maar dat is vooral om defensieve zekerheid in te bouwen. Hoe de rol van Aké er komend seizoen uit gaat zien is de vraag, maar met Gvardiol krijgt hij er mogelijk een flinke concurrent bij voor de positie links in het centrum.