Transfernieuws

'Problemen voor Feyenoord op rechtsback: Duitsers bereiden bod op Pedersen voor'

'Problemen voor Feyenoord op rechtsback: Duitsers bereiden bod op Pedersen voor'

02-07-2023 12:16 Laatste update: 12:18

Marcus Pedersen staat in de belangstelling van VfL Wolfsburg. Dat meldt 1908.nl zondagochtend. De Duitsers hopen de Noorse vleugelverdediger van Feyenoord in de komende transferperiode te kunnen oppikken.

Naar verluidt zou Wolfsburg al bezig zijn met de voorbereiding op een bod. Het contract van Pedersen, die aan zijn derde seizoen bij Feyenoord gaat beginnen, loopt nog tot medio 2026. Bij de Bundesliga-club zou hij de concurrentiestrijd met Ridle Baku en Kilian Fischer moeten aangaan. Volgens het Rotterdamse medium ziet Pedersen een transfer wel zitten en is Feyenoord bereid om daaraan mee te werken.

Pedersen genoot de afgelopen tijd interesse van meerdere clubs uit topcompetities. Zo waagde Eintracht Frankfurt al eens een poging en zou ook Atlético Madrid naar hem hebben geïnformeerd. Wolfsburg is echter de eerste club die echt concreet is voor zijn diensten.

Feyenoord betaalde in de zomer van 2021 iets meer dan één miljoen euro aan Molde FK voor Pedersen. In zijn eerste seizoen was hij onder Arne Slot een onbetwiste basisspeler, maar in het afgelopen kampioensjaar vaak de nummer vijf op de lijst in de defensie. Zijn grote concurrent, Lutsharel Geertruida, is net als Pedersen een genoemde kandidaat om Feyenoord te gaan verlaten. De namen van Joshua Brenet (FC Twente), Hugo Siquet (SC Freiburg) en Julián Araujo (FC Barcelona B) duiken op als mogelijke vervangers.