Breaking news

Weer een afzwaaiende legende: Fàbregas (36) kondigt voetbalpensioen aan

Weer een afzwaaiende legende: Fàbregas (36) kondigt voetbalpensioen aan

01-07-2023 18:15 Laatste update: 18:22

Cesc Fàbregas heeft zijn voetbalpensioen aangekondigd. De 36-jarige middenvelder die zijn hoogtijdagen kende bij Arsenal en FC Barcelona houdt het voor gezien en gaat zich nu richten op zijn trainerscarrière.

Fàbregas maakte op vroege leeftijd de overstap vanuit de jeugd van Barcelona naar Arsenal, waar hij zijn doorbraak in de Europese top kende. Na zeven jaar in Londen te hebben vertoeft besloot hij huiswaarts te keren en voor een nieuw succes te gaan in Catalonië.

De Spanjaard maakte onderdeel uit van de Barça-ploeg die jaren lang heerste op de Spaanse en Europese velden. Na Barcelona vertrok Fàbregas nog één keer op hoog niveau naar Chelsea, waarna hij met AS Monaco en het Italiaanse Como ging afbouwen.

In totaal won Fábregas zeventien prijzen: hij won één keer het WK, twee keer het EK, twee keer de Premier League, één keer de UEFA Super Cup, één keer het WK voor clubs, één keer La Liga, één keer de Community Shield, twee keer de FA Cup, één keer de League  Cup, één keer de Copa del Rey en twee keer de Spaanse Super Cup.

Fábregas neemt nu dus hetzelfde besluit als één andere legende eerder al deed. Ook Zlatan Ibrahimovic kondigde zijn voetbalpensioen al aan.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cesc Fàbregas (@cescf4bregas)