Breaking news

Eind van een tijdperk: Zlatan Ibrahimovic (41) zet punt achter geweldige loopbaan

Eind van een tijdperk: Zlatan Ibrahimovic (41) zet punt achter geweldige loopbaan

04-06-2023 23:34 Laatste update: 23:38
1

Zlatan Ibrahimovic heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. De 41-jarige spits heeft na de wedstrijd tegen Hellas Verona aangekondigd per direct te stoppen met voetballen. 

Dat Ibrahimovic zijn afscheid aan zou kondigen kwam niet als een verrassing. Eén dag voor de wedstrijd tegen Hellas was de tekst 'Godbye Zlatan' te zien, wat duidde op een voetbalpensioen van de Zweed. Op 41-jarige leeftijd is het voor de spits nu dan echt gedaan.

"De tijd is gekomen om vaarwel te zeggen", begon Zlatan tijdens zijn afscheidsspeech in het San Siro. De Zweedse spits betrad na afloop van de wedstrijd het veld om de club en de fans te bedanken. Hij was daarbij zichtbaar geroerd.

Ibrahimovic, die niet alleen geliefd was vanwege zijn voetballende kwaliteiten maar ook vanwege zijn persoonlijkheid, heeft een geweldige carrière achter de rug. Via Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy belandde hij uiteindelijk weer bij AC Milan. Daar wist hij één jaar geleden het kampioenschap mee te behalen in de Serie A.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!