Nieuws

Argentijnen bang om Barco te verliezen aan Ajax: 'Echt een Tagliafico 2.0'

Argentijnen bang om Barco te verliezen aan Ajax: 'Echt een Tagliafico 2.0'

28-06-2023 15:51 Laatste update: 16:27

Het is bekend dat Ajax zijn oog heeft laten vallen op Valentín Barco. De achttienjarige linksback van Boca Juniors staat te boek als groot talent en ontvangt veel lof in Argentinië voor zijn prestaties.

Barco speelde tot dusver zes wedstrijden in de hoofdmacht van Boca Juniors, maar maakte al genoeg indruk om de interesse van onder meer Ajax te wekken. "Echt een Tagliafico 2.0. Een klein mannetje met ongelooflijk veel pit", vertelt Dennie van Laar, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, in #DoneDeal de podcast. "Het is een groot talent en heeft een afkoopclausule van negen à tien miljoen euro in zijn contract staan."

Volgens Van Laar zijn ze in Argentinië bang om hun pareltje kwijt te raken aan Ajax. "Waar ze bij Lisandro Magallán nog lachten toen Ajax hem haalde, zijn ze nu in Argentinië juist erg bang dat de Amsterdammers hem willen ophalen. Want iedereen daar heeft het erover dat de afkoopclausule een schijntje is voor een jongen met deze potentie", zegt de hoofdredacteur van VoetbalPrimeur. "Riquelme, vice-voorzitter van Boca Juniors, zou zelfs bang zijn dat de clausule wordt geactiveerd."