'Róbert Boženík verruilt Feyenoord voor Boavista na lange onderhandelingen'

Update: Boavista bevestigt overname van Feyenoord-spits voor miljoenenbedrag

11 juli 2023 om 19:49
Laatste update: 11 juli 2023 om 19:49

Róbert Boženík maakt de definitieve overstap van Feyenoord naar Boavista. Volgens 1908.nl hebben de clubs na lange onderhandelingen een overeenkomst bereikt over de 23-jarige spits.

Boavista had een koopoptie van 2,5 miljoen euro op Boženík na zijn huurperiode afgelopen zomer. Financiële beperkingen weerhielden de Portugese club ervan om deze optie te lichten. De onderhandelingen met Feyenoord kwamen weer opgang na het vetrek van enkele spelers.

Boženík kwam afgelopen seizoen tot 23 wedstrijden waarin hij vier keer scoorde en één assist gaf. De verwachting is dat de Slowaak op korte termijn nog een stap kan maken binnen Portugal. Feyenoord behoudt naast de transfervergoeding een doorverkooppercentage van twintig procent.

De spits maakte in de winter van 2020 de overstap van MSK Zilina naar Feyenoord. In de Eredivisie kwam hij tot 28 wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en één assist gaf. In Rotterdam kon de Slowaak nooit overtuigen. Nadat Feyenoord de spits eerder verhuurde aan Fortuna Düsseldorf doen ze hem nu definitief van de hand.

Update: Boavista heeft de komst van Robert Bozenik officieel bevestigd. De international van Slowakije kon niet overtuigen bij Feyenoord. Boavista nam Bozenik het afgelopen seizoen al op huurbasis over en heeft nu een driejarige verbintenis bereikt met de spits. Volgens 1908 houdt Feyenoord 2.5 miljoen euro over aan de permanente overstap.