Transfernieuws

'West Ham wijst gigantisch bod van Man City op Rice af: vraagprijs blijft staan'

'West Ham wijst gigantisch bod van Man City op Rice af: vraagprijs blijft staan'

27-06-2023 12:54

Het eerste bod van Manchester City op Declan Rice is afgewezen door West Ham United. Volgens transferexpert Fabrizio Romano zouden The Hammers het totale pakket van omgerekend 104 miljoen euro niet genoeg vinden. De verwachting is dat Arsenal een derde poging gaat wagen.

Het City-bod van 93 miljoen plus elf miljoen aan bonussen, voldoet naar verluidt niet aan de wensen van West Ham. De club houdt voet bij stuk en vraagt minimaal 118 miljoen euro. Arsenal zag eerder een bod van 88 miljoen, aangevuld met 17 miljoen aan bonussen afgewezen worden. Manchester United heeft eveneens interesse in Rice. De vraag is of Erik ten Hag en co. bereid  zijn en in staat zijn om te voldoen aan het door West Ham gevraagde bedrag.

Manchester City zet een tandje bij in de strijd om Rice na het vertrek van middenvelder Ilkay Gundogan. De middenvelder besloot om transfervrije de overstap naar Barcelona te maken. City was eerder deze transferperiode bezig met de komst van Chelsea-middenvelder Mateo Kovacic. Ook de Kroaat werd nog niet binnengehengeld. 

Daarnaast zijn er bij de Engelse kampioen nog onzekerheden rond de toekomst van Bernardo Silva, Riyad Mahrez en Kalvin Phillips. West Ham is één van de clubs die geïnteresseerd zijn in Phillips, mocht hij besluiten deze zomer Manchester City te verlaten.