Transfernieuws

'Heerenveen zoekt verdediger en klopt aan bij Ajax en Feyenoord'

'Heerenveen zoekt verdediger en klopt aan bij Ajax en Feyenoord'

26-06-2023 20:55 Laatste update: 20:56

SC Heerenveen is op zoek naar een linkercentrale verdediger die ook als linksback uit de voeten kan en heeft twee kandidaten op het oog. Zowel Ramon Hendriks van Feyenoord als Kik Pierie van Ajax zouden op de radar staan in Friesland. 

De Leeuwarder Courant meldt dat het tweetal wordt bekeken door Heerenveen. Hendriks ligt tot 2025 onder contract bij Feyenoord, maar komt niet aan speeltijd toe in Rotterdam en werd het afgelopen seizoen gehuurd door FC Utrecht. Hendriks speelde het afgelopen seizoen slechts vier wedstrijden voor de Domstedelingen.

Pierie speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Excelsior en keert weer terug naar Ajax. De verdediger genoot de jeugdopleiding bij Heerenveen en is zeer bekend met de club. In 2019 kocht Ajax de Nederlander voor vijf miljoen euro van Heerenveen. Pierie speelde het afgelopen seizoen zeven wedstrijden in de Eredivisie. Pierie ligt tot 2024 onder contract in Amsterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!