Reactie

Van den Belt mag zich eindelijk Feyenoorder noemen: 'Voor mij iets heel speciaals'

Van den Belt mag zich eindelijk Feyenoorder noemen: 'Voor mij iets heel speciaals'

26-06-2023 18:39

Thomas van den Belt is blij met zijn overstap van PEC Zwolle naar Feyenoord. De 22-jarige middenvelder mag zich vanaf maandag officieel speler noemen van de Rotterdamse landskampioen. Hij had de stap in de winter al kunnen maken, maar denkt dat hij nu op het juiste moment komt.

Van den Belt stelt dat hij nog niet gewend is aan het predicaat 'Feyenoord-speler', maar dat hij blij is om in Rotterdam te zijn. De middenvelder bracht vrijwel de gehele jeugdopleiding door bij PEC Zwolle en nam er zichtbaar geëmotioneerd afscheid. "Vooral ook omdat je een mooie stap gaat maken, want dat is het voor mij", zo vertelt hij tegenover de clubmedia.

"Ik heb het al vaker gezegd, maar van jongs af aan ben ik al een beetje Feyenoord-fan. De sfeer, de club, dat is voor mij iets heel speciaals", zo vervolgt hij wanneer hij wordt gevraagd naar zijn motivatie om voor Feyenoord te tekenen. "Ook zeker als je kijkt hoe Feyenoord de afgelopen jaren heeft gepresteerd. Ik hoop daar de komende jaren onderdeel van uit te maken."

Hij gaat bovendien in op het feit dat hij afgelopen winter al had kunnen overstappen. "Toen vond ik het heel lastig, omdat ik toen graag de stap had willen maken. Achteraf gezien ben ik nu gepromoveerd met PEC en heb ik het daar op een goede en mooie manier afgesloten."

Van den Belt gaat de concurrentiestrijd aan met onder meer Ramiz Zerrouki, Mats Wieffer, Quinten Timber en Sebastian Szymanski. Hoe dat gaat verlopen, durft hij nog niet te voorspellen. "Ik ga voor het eerst op mezelf wonen in een grote stad. Dat is ook iets nieuws en daar zal ik aan moeten wennen. Maar de concurrentie heb ik bij Zwolle ook wel gehad. Toen ik daar in het begin doorbrak, had ik ook veel goede spelers om me heen waar je je plekje tussen moet vinden. Dat gaat hier ook het geval zijn. Ik heb het ergens al meegemaakt en dat gaat hier opnieuw beginnen. Dus dat gaan we ook zien."