Transfernieuws

'Timber bereikt akkoord met Arsenal, clubs nog in onderhandeling'

'Timber bereikt akkoord met Arsenal, clubs nog in onderhandeling'

25-06-2023 21:27 Laatste update: 21:49
13

Jurriën Timber is persoonlijk rond met Arsenal, zo meldt De Telegraaf. Volgens de krant bevestigen bronnen rondom de club dat de speler een overeenstemming heeft bereikt over een contract tot de zomer van 2028.

Hoewel de gesprekken tussen Arsenal en Ajax nog lopen, lijkt het erop dat beide clubs het eens zullen worden over een transfersom van ongeveer 45 miljoen euro. Dit bedrag zou exclusief bonussen en een percentage van een eventuele doorverkoop zijn.

Timber wacht met vertrouwen de onderhandelingen tussen de clubs af. De gesprekken tussen de sportieve leiding van Arsenal, onder leiding van Edu en Richard Garlick, en de directeur voetbalzaken van Ajax, Sven Mislintat, zouden in een positieve sfeer verlopen.

In de Premier League kan Timber rekenen op een aanzienlijke salarisverhoging. Volgens bronnen bij Arsenal zal hij wekelijks meer dan 150.000 euro netto op zijn rekening bijgeschreven krijgen.

Bij een akkoord tussen Arsenal en Ajax zal Timber zijn Ajax-carrière beëindigen met 121 wedstrijden, zes goals, vier assists en elf gele kaarten. Ondanks zijn jonge leeftijd werd hij twee keer Nederlands kampioen, eindigde hij als eerste in het door corona afgebroken seizoen 2019/20 en won hij de KNVB-beker.

Bij Arsenal zal Timber de concurrentie aangaan met Gabriel, Saliba en Holding. Saliba en Gabriel waren afgelopen seizoen het onomstreden duo, totdat Saliba geblesseerd raakte. Holding maakte als vervanger geen onuitwisbare indruk. De blessuregevoeligheid en onzekerheid rondom deze spelers biedt kansen voor Timber.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!