Exclusive

Timber direct in de basis voor Arsenal: dit is zijn perspectief in Londen

Timber direct in de basis voor Arsenal: dit is zijn perspectief in Londen

05-07-2023 16:14 Laatste update: 12-08-2023 13:35

De transfer van Jurriën Timber naar Arsenal is eindelijk rond. De centrale verdediger bereikte in een eerder stadium al een persoonlijk akkoord met The Gunners, maar die hebben Ajax nu ook met een miljoenenbod weten te overtuigen. Wat staat hem eigenlijk te wachten in Londen? VoetbalNieuws licht zijn toekomstige situatie voor je uit.

Arsenal greep afgelopen seizoen nét naast de titel in de Premier League, maar kan al met al terugkijken op een prachtig seizoen. De Londenaren stonden de afgelopen twee jaar meer en meer op uit de dood en dat is het op het conto van manager Mikel Arteta te schrijven. Bij nieuw succes horen ook nieuwe spelers en daar is Jurriën Timber er nu één van.

In het centrum van Arsenal waren de namen van Gabriel Magalhães en William Saliba vrijwel het hele jaar terug te vinden. Het Braziliaans-Franse centrum bleek lang een plaag voor vrijwel alle topspitsen in de Premier League. Daar kwam in maart 2023 abrupt een einde aan toen Saliba geblesseerd raakte. Tot die tijd hield Arsenal liefst elf clean sheets in de Premier League en nadat het koppel uit elkaar gereten werd kwamen daar slechts twee bij.

Timber nadert een akkoord met Arsenal: dit is zijn perspectief in Londen
William Saliba, de voornaamste concurrent van Timber die momenteel een blessure heeft

Nadat Saliba geblesseerd raakte nam Rob Holding de taken van hem over in het centrum. De 27-jarige Engelsman speelde in de Premier League alleen maar voor The Gunners, maar is nou niet de speler die je bij een topclub als Arsenal elke wedstrijd in de basis verwacht. Wel is hij, net als Saliba, een rechtspoot.

Naast Gabriel, Saliba en Holding haalde Arsenal afgelopen winter nog een verdediger naar het Emirates Stadium. Dat was Jakub Kiwior, die voor ruim 25 miljoen euro van de Italiaanse degradant Spezia overkwam. Een flinke investering, maar heel veel aan spelen kwam hij in het voorbije halfjaar nog niet toe. De Pool is een linkspoot die ook op de linksbackpositie uit de voeten kan en vormt dus geen bedreiging voor Timber zou je zeggen. Buiten al deze concurrenten zit er qua centrale verdedigers niet zo veel achter bij Arsenal. Enkel Ben White zou als rechtsback nog centraal in de defensie uit de voeten kunnen, maar voor die optie kiest Arteta vrijwel nooit.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!