Wedstrijdverslag

Jong Oranje pakt dankzij Brobbey een punt in tweede groepsduel op het EK

Jong Oranje pakt dankzij Brobbey een punt in tweede groepsduel op het EK

24-06-2023 19:52 Laatste update: 19:56

Jong Oranje heeft ook het tweede groepsduel op het EK niet weten te winnen. Tegen de leeftijdsgenoten van Portugal werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

Jong Oranje begon sterk aan de tweede groepswedstrijd van het toernooi en werd via Crysencio Summerville al snel gevaarlijk. De rappe buitenspeler stuitte echter tot twee keer toe op de Portugese doelman. Even later waren ook Brian Brobbey en Kenneth Taylor gevaarlijk, maar de goal viel tegen de verhouding in aan de andere kant. André Almeida tikte van dichtbij de 1-0 binnen voor Portugal.

Jong Oranje kwam in het restant van de eerste helft niet meer voor de goal van de Portugezen. In het tweede bedrijf kroop de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi iets meer uit de schulp. De aanvallende intenties werden beloond. Tien minuten voor tijd werd een hoekschop goed verlengd, waarna Brobbey van dichtbij de 1-1 aantekende.

Er werd in de slotfase niet meer gescoord, waardoor Portugal en Oranje de punten delen. Jong Oranje staat na twee groepswedstrijden op twee punten en heeft plaatsing voor de volgende ronde nog altijd in eigen hand.