Transfernieuws

'Italiaanse topclub onderzoekt mogelijkheden om Kerkez over te nemen van AZ'

'Italiaanse topclub onderzoekt mogelijkheden om Kerkez over te nemen van AZ'

24-06-2023 08:22

AZ moet deze zomer serieus rekening houden met een vertrek van Milos Kerkez. Volgens Gianluca Di Marzio heeft Lazio Roma namelijk opnieuw haar interesse laten blijken in de Hongaarse linksback. De Italianen zouden momenteel onderzoeken hoe ze tot een akkoord kunnen komen met de Alkmaarders.

Volgens de transferexpert hebben de twee Conference League-wedstrijden die Kerkez afgelopen seizoen met AZ tegen Lazio speelde, de clubleiding doen overtuigen van zijn kwaliteiten. In de heenwedstrijd in Rome scoorde de 19-jarige vleugelverdediger zelfs een doelpunt.

Lazio, dat naast Kerkez ook in de markt zou zijn voor Wilfried Zaha van Crystal Palace en Marcos Leonardo van Santos, heeft echter moeite met het bepaalde prijskaartje. Naar verluidt zou AZ een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro willen vangen voor hun jongeling. De Romeinen zouden de Alkmaarse clubleiding op een creatievere manier willen overtuigen van hun bod.

Kerkez werd in de winter van 2022 door AZ voor iets meer dan één miljoen euro opgepikt uit de jeugd van AC Milan. Afgelopen seizoen speelde hij 33 Eredivisie-wedstrijden voor de club, waarin hij drie keer wist te scoren. In september maakte hij zijn debuut voor het Hongaarse nationale elftal.