Transfernieuws

‘Lewandowski kon meer verdienen dan Benzema in het Midden-Oosten’

‘Lewandowski kon meer verdienen dan Benzema in het Midden-Oosten’

22-06-2023 16:07 Laatste update: 16:20

Saudi-Arabische voetbalclubs hadden hun zinnen ook gezet op het binnenhalen van Robert Lewandowski. Volgens het Poolse Meczyki werd de spits een buitengewoon lucratief contract aangeboden. De speler van FC Barcelona toonde echter geen interesse en weigerde zelfs in gesprek te gaan over een mogelijke overgang naar het Midden-Oosten.

Naar verluidt zou de aanbieding die Lewandowski is gedaan nog aantrekkelijker zijn geweest dan het contract van Karim Benzema, die recentelijk vertrok naar Al-Ittihad. Het basisloon van de oud-spits van Real Madrid wordt geschat op 100 miljoen euro per jaar, terwijl het aanbod voor Lewandowski meer dan 150 miljoen euro per jaar bedroeg.

De interesse uit Saudi-Arabië toont de toegenomen ambitie van de clubs uit het Midden-Oosten aan, die de laatste maanden veelvuldig in verband worden gebracht met grote namen in het Europese voetbal. Zo maakte N'Golo Kante al de overstap naar Al-Ittihad en wordt nog een drietal Chelsea-spelers gelinkt aan Saoedische clubs.

De exacte club die Lewandowski zou hebben benaderd blijft onduidelijk. De 34-jarige spits zou de aanbieding niet eens in overweging hebben genomen en zich willen focussen op FC Barcelona.