Transfernieuws

'PSV heeft geen zorgen om vertrek van Simons, nog niet gesproken over PSG-optie'

'PSV heeft geen zorgen om vertrek van Simons, nog niet gesproken over PSG-optie'

22-06-2023 08:46

PSV heeft nog steeds geen grote zorgen over de eventuele terugkeer van Xavi Simons naar Paris Saint-Germain. Dat meldt het Eindhovens Dagblad donderdagochtend. De Eindhovenaren zouden meteen na Simons' terugkeer van het Nederlands elftal gesprekken hebben gevoerd met hun goudhaantje.

Eerder deze week werd bekend dat Simons voor een bedrag van zes miljoen euro weer in Parijs kan gaan spelen, waar PSV hem in de zomer vandaan haalde. Volgens de regionale journalisten willen beide partijen echter snel toewerken naar een akkoord.

Over de inhoud van de gesprekken wil de clubleiding geen uitspraken doen. 'PSV heeft absoluut niet het gevoel dat de club voor de gevulde koeken om tafel zit met de uitblinker van vorig seizoen en zijn zaakwaarnemer Darren Dein. Dat zou alleen het geval zijn als de 20-jarige international aan zijn huidige club zou mededelen dat hij terug wil naar Parijs', zo stelt de krant. Simons' contract bij PSV loopt nog tot medio 2027, maar zou in dat geval kunnen worden ontbonden. Daar lijkt nog niet over te zijn gesproken.

De clubleiding zou in ieder geval ver willen gaan om Simons te behouden, zowel in salaris als in voorwaarden. Eén daarvan zou kunnen zijn dat PSV bij een toekomstige verkoop van de middenvelder annex aanvaller een bedrag aan hemzelf moet afstaan. Daar tegenover staat dat Simons afziet van de zogenaamde 'PSG-clausule'.

'PSV hoopt snelle duidelijkheid over het aanblijven van Simons, zodat om hem heen een elftal gebouwd kan worden', zo vervolgt het ED. 'Er is daarnaast hoop dat Peter Bosz als nieuwe trainer hem handvaten kan bieden om de volgende stap in zijn carrière te zetten, met nog meer verantwoordelijkheden in het elftal. Andersom wil Simons ook snel duidelijkheid voor zichzelf creëren, zodat hij voor komend seizoen weet waar hij aan toe is.'

Simons speelde in het afgelopen seizoen 34 Eredivisiewedstrijden voor PSV. Daarin scoorde hij negentien keer, waardoor hij tweede op de topscorerslijst werd. Bovendien gaf hij negen assists.