Transfernieuws

Turkse media: Ajax is de voornaamste kandidaat om Güler over te nemen

Turkse media: Ajax is de voornaamste kandidaat om Güler over te nemen

19-06-2023 15:03

Arda Güler kan toch zomaar naar Ajax vertrekken, meent de Turkse tak van beIN Sports. Technisch directeur Sven Mislintat zou niet gecharmeerd zijn van de achttienjarige middenvelder, maar volgens het Turkse medium bezit Ajax verreweg de beste papieren om de tiener over te nemen. 

Güler speelde dit seizoen 900 minuten in de Süper Lig en kwam in 20 wedstrijden tot vier goals en vier assists. Onder meer AC Milan en AS Roma zouden in de race zijn om de aanvallende middenvelder over te nemen, maar Ajax zou nog steeds de voornaamste kandidaat zijn om de transfer te bewerkstelligen. Klaas-Jan Huntelaar zou gecharmeerd zijn van de speler, maar Mislintat is naar verluidt minder te spreken over de tiener. 

De Turkse voetballer maakte zelfs al minuten in de Champions League-kwalificatie en ligt tot 2025 vast bij Fenerbahçe. Met een geschatte marktwaarde van vijftien miljoen euro zou Ajax flink wat geld moeten neerleggen om de transfer te laten slagen. Dat geld zal hoogstwaarschijnlijk verschijnen met de verkoop van Edson Álvarez richting Borussia Dortmund. Ajax haalde al Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic op om het middenveld te versterken.