Transfernieuws

'PSV focust niet op Ajax-interesse in Sambo, Lang staat open voor overstap'

'PSV focust niet op Ajax-interesse in Sambo, Lang staat open voor overstap'

19-06-2023 09:08

PSV is volgens het Eindhovens Dagblad niet onder de indruk van de interesse van Ajax in Shurandy Sambo. De Eindhovenaren steken hun energie liever in het voltooien van inkomende transfers. Noa Lang en Ricardo Pepi zijn de belangrijkste gegadigden.

Voor het weekend kwam het nieuws naar buiten dat Ajax een oogje heeft op PSV-rechtsback Sambo. De rechtspoot speelde het voorbije seizoen op huurbasis bij Sparta Rotterdam onder de nieuwe Ajax-trainer Maurice Steijn. Omdat Sambo onverwachts werd opgeroepen voor Jong Oranje, dat komende weken een EK speelt, wordt die interesse geparkeerd.

'Bronnen rond de situatie houden vol dat de Amsterdammers zich bij de agenten van Sambo gemeld hebben, hoewel vanuit PSV afgelopen week doorsijpelde dat Ajax geen bod heeft gedaan', schrijft de krant. 'Het is ook onduidelijk wat PSV eventueel nog voor de Geldroppenaar wil ontvangen. Buitenlandse clubs hoeven normaal gesproken minder af te tikken dan de concurrent van PSV, dat ondanks een volgend jaar aflopend contract mag vragen wat het wil.'

Inkomende transfers

PSV hoopt deze week 'stappen te zetten' als het gaat om inkomende transfers. De club hoopt zowel Noa Lang als Ricardo Pepi naar Eindhoven te halen. Lang staat, ondanks zijn verleden bij Ajax, open voor een transfer naar Peter Bosz en co. Wel moet PSV nog een akkoord zien te bereiken met Club Brugge. De Belgische topclub hoopte eerder nog 15 miljoen euro voor Lang te krijgen. Bronnen rondom het management van de aanvaller beweren dat dit bedrag omlaag kan.

De situatie rondom Pepi is 'al weken warm'. Na de interlandperiode hoopt PSV hem over te nemen van FC Augsburg. Pepi hoopt zich op de eerste training op 3 juli al te kunnen melden in Eindhoven.