Nieuws

Fikse kritiek op Oranje: 'Het was dramatisch, verschrikkelijk en lamlendig'

Fikse kritiek op Oranje: 'Het was dramatisch, verschrikkelijk en lamlendig'

19-06-2023 07:39 Laatste update: 07:39

Hans Kraay junior is zeer kritisch op het Nederlands elftal na de Nations League-nederlagen tegen Kroatië en Italië. Vooral tegen de Italianen vond Kraay Oranje 'dramatisch, verschrikkelijk en lamlendig'.

Het Nederlands elftal kwam tegen Italië al snel op een 0-2 achterstand. Kraay heeft er geen goed woord voor over bij ESPN. "Dít... In de rust was er niemand die in de buurt van een 6- kwam. Het hele Nederlands elftal, van de keeper tot linksbuiten Lang: het was verschrikkelijk, het was dramatisch, er werd geen druk gezet en de afstanden waren te groot."

"Als je geen druk zet, kan je nergens kort zitten", gaat Kraay verder. "Er werd niet meegelopen in de omschakeling...", aldus de verslaggever, die vindt dat Oranje een voorbeeld moet nemen aan hoe het Feyenoord van Arne Slot speelt. "Ik heb er niets van gezien. Het was een ouderwets camping zomeravondpotje."

Jan Joost van Gangelen gokt dat de selectie na de nederlaag tegen Kroatië geen zin meer had in de troostfinale. "Dat doet niemand bewust. Maar om jezelf écht op te laden, is heel wat anders dan de mentaliteit waar ze nu mee speelden", aldus Kraay. "Het was dramatisch, verschrikkelijk en lamlendig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!