Engeland en Frankrijk winnen eenvoudig van voetbaldwergen Malta en Gibraltar

16-06-2023 22:34 Laatste update: 22:54

Engeland en Frankrijk hebben vrijdag weinig moeite gekend met de tegenstander in de kwalificatieduels voor het EK 2024. Malta en Gibraltar waren, zoals verwacht, lang niet opgewassen tegen de toplanden en legden het af.

Malta - Engeland 0-4

Malta mocht de borst natmaken tegen Engeland en zag onder andere Harry Kane, Bukayo Saka en Declan Rice tegenover zich. The Three Lions kwamen na acht minuten op voorsprong door een eigen goal van Ferdinando Apap. Na een klein half uur verdubbelde Trent Alexander-Arnold de score met een fraai afstandsschot. De verdediger speelde verrassend met het rugnummer 10.

Enkele minuten na de tweede goal deed ook Kane zijn duit in het zakje, waarmee hij zijn 50ste competitietreffer voor Engeland wist te maken en een nieuw record verbrak. In de slotfase mocht de ingekomen Callum Wilson nog voor de 4-0 zorgen.

Gibraltar - Frankrijk 0-3

Gibraltar ging met knikkende knieën naar het eigen stadion om het op te nemen tegen WK-finalist Frankrijk. Na twee minuten was het Olivier Giroud die direct raakkopte: de topscorer van Frankrijk zorgde daarmee dat zijn record nog lastiger te verbreken werd. Frankrijk had het lastig met de verdediging van Gibraltar en kwam pas in de blessuretijd op 0-2. Na een klungelige handsbal mocht Kylian Mbappé vanaf de penaltystip voor de 0-2 zorgen.

In de tweede helft was de wedstrijd al gespeeld, maar bleef Frankrijk wel op de doelman van Gibraltar stuiten. Uiteindelijk was Aymen Mouelhi twintig minuten voor tijd de schlemiel door de 0-3 in eigen doel te schieten. Frankrijk, dat in dezelfde groep zit als Nederland, boekt een eenvoudige overwinning op Gibraltar zonder zich al te veel in te spannen.