Nieuws

Welke spelers uit de Eredivisie treft Jong Oranje in de groepsfase van het EK?

Welke spelers uit de Eredivisie treft Jong Oranje in de groepsfase van het EK?

24-06-2023 18:30 Laatste update: 18:38

Jong Oranje maakt zich op voor het EK dat wordt gehouden in Georgië en Roemenië. Bondscoach Erwin van de Looi heeft een aardige selectie op de been gebracht, maar dat geldt ook voor groepsgenoten Georgië, België en Portugal. Welke spelers uit de Eredivisie treft Jong Oranje eigenlijk allemaal? VoetbalNieuws zet ze voor je op een rij.

Portugal

Francisco Conceição – Ajax
Met Francisco Conceição treft Jong Oranje de snelle buitenspeler van Ajax op het jeugd EK. Dat betekent dat Quilindschy Hartman en Ian Maatsen hun borst nat mogen maken voor de dribbels van het talent van de Amsterdammers.

Fabio Silva – Wolverhampton Wanderers (PSV)
Fabio Silva speelt dan wel officieel niet meer in de Eredivisie, maar we kennen hem natuurlijk van zijn huurperiode vanuit Wolverhampton Wanderes aan PSV.

Welke spelers uit de Eredivisie treft Jong Oranje in de groepsfase van het EK?

België

Anthony Descotte – FC Utrecht
Anthony Descotte werd afgelopen seizoen door FC Utrecht gehuurd van RSC Charleroi, maar veel in actie kwam hij niet in de Eredivisie. Slechts zes keer maakt de Belg minuten in de hoofdmacht van de Domstedelingen. Het heeft er uiteindelijk niet voor gezorgd dat het jeugd EK aan zijn neus voorbij gaat.

Yorbe Vertessen – PSV
Yorbe Vertessen werd afgelopen seizoen verhuurd aan Union Sint-Gilles, maar is officieel nog eigendom van PSV. De pijlsnelle aanvaller is samen met voormalig Eredivisie-spits Loïc Openda geselecteerd als spits van de jonge Rode Duivels.

Georgië

-