Reactie

37-jarige Modric leek onvermoeibaar tegen Oranje: 'Mag ik je paspoort checken?'

37-jarige Modric leek onvermoeibaar tegen Oranje: 'Mag ik je paspoort checken?'

15-06-2023 09:02

Luka Modric vindt dat Kroatië woensdagavond terecht heeft gewonnen in De Kuip. De inmiddels 37-jarige aanvoerder speelde 120 minuten in de halve finale van de Nations League, maar gaf geen enkele teken van vermoeidheid. Dat leidt tot grote bewondering bij de nodige toeschouwers en journalisten.

"Toen we 1-0 achter kwamen, denk ik dat we onze rug hebben gerecht", aldus Modric na afloop voor de camera’s van de NOS. "Vooral na de benutte strafschop werden we beter en beter en creëerden we meer kansen. We draaiden de wedstrijd om, maar helaas zorgde hun goal op het laatst ervoor dat ze nog gevaarlijk werden met lange ballen en hele lange spelers. We waren daar een beetje teleurgesteld om, maar hoe dan ook hebben we in de verlenging karakter en kwaliteit getoond. We hebben de zege verdiend."

Zoals gezegd, leek Kroatië in de verlenging niet van slag. "Zo'n situatie kan de wedstrijd inderdaad omdraaien, maar hadden zelfvertrouwen de fans stonden achter ons. Zij waren geweldig vandaag. Het voelde alsof we thuis speelden. Maar ook na de gelijkmaker wisten we dat we moesten doorgaan op dezelfde wijze en dat we dan de wedstrijd zouden winnen. Dat is ook gebeurd."

De prestaties van de Ballon d’Or-winnaar van 2018 maakten indruk op de aanwezigen in De Kuip. De verslaggever vraagt of hij Modric' paspoort mag bekijken, om zo zijn leeftijd te checken. “Ja, hoor dat mag als je wilt”, aldus een goedlachse Modric. "Bedankt voor het compliment, wat kan ik zeggen. De liefde die de fans aan mij tonen is ongelooflijk. Ik kan ze niet genoeg bedanken. Ik ben iedere keer heel erg trots en blij als ik voor Kroatië mag spelen."

Kroatië speelt aanstaande zondag om 20.45 uur de finale van de Nations League in De Kuip, tegen de winnaar van het duel tussen Spanje of Italië. Nederland gaat het ’s middags om 15.00 uur tegen de verliezer opnemen, in de strijd om het brons. Die wedstrijd wordt gespeeld in de Grolsch Veste in Enschede.