Tam Jong Oranje kent matige generale repetitie en speelt gelijk tegen Japan

14-06-2023 16:33 Laatste update: 16:33
8

Jong Oranje heeft het niet voor elkaar gekregen de generale repetitie voor het aanstaande EK winnend af te sluiten. De ploeg van Erwin van de Looi liep stuk op een stug Japan en speelde met 0-0 gelijk.

Jong Oranje kwam zwak voor de dag in de eerste helft tegen Japan. Ondanks kansen in de beginfase was het Japan dat meer aanspraak maakte op de openingsgoal.  Nederland kreeg aan de hand van Elayis Tavsan de kans om op voorsprong te komen. De aanvaller schoot van binnen de zestien, maar stuitte op doelman Zion Suzuki die via de lat een doelpunt voorkwam. Gedurende de eerste helft bleef het spel van Jong Oranje slordig. Meermaals gingen er verwijtende blikken heen en weer als Japan vanuit standaardsituaties gevaarlijk werd. Tot scoren kwam Japan niet, maar dat kwam vooral door het meermaals snelle optreden van Micky van de Ven.

In de tweede helft wisselde bondscoach Van de Looi maar liefst negen spelers en was de eerste kans voor het Nederlands elftal, maar werd die kans onbenut gelaten. Japan leek na tien minuten in de tweede helft de uitgelezen kans te krijgen om op voorsprong te komen. Invaller Jan-Paul van Hecke maakte een overtreding in de zestien, maar de scheidsrechter besloot om niet te fluiten voor de tackle waardoor Van Hecke er gemakkelijk van af kwam. Oranje kreeg het niet voor elkaar om het tij te keren en het spel naar zich toe te trekken, tot de slotfase. Richting het einde van de wedstrijd probeerde Oranje de openingstreffer te maken, maar tot scoren kwamen beide ploegen niet.